Skip to main content
Week tegen ondervoeding

Week tegen ondervoeding

Nieuwsbericht van 7 november 2023

Van 6 tot en met 10 november 2023 is de Nederlandse ‘Week tegen Ondervoeding’. De week is bedoeld om ondervoeding en de consequenties daarvan onder de aandacht te brengen en initiatieven te presenteren om ondervoeding bij ziekte en ouder worden sneller te diagnosticeren en te behandelen. De Week tegen Ondervoeding vindt gelijktijdig plaats met de Malnutrition Awareness Week, georganiseerd door the European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN). Er zijn tal van activiteiten georganiseerd om extra bewustwording te creëren. Kijk eens op Week tegen ondervoeding – Kenniscentrum Ondervoeding of Malnutrition Awareness Week (espen.org) voor meer informatie, deelname aan webinars, scholingen of bekijk de beschikbare materialen.

Wilt u ondervoeding vandaag ook op uw afdeling onder de aandacht brengen? Deel dan bijvoorbeeld deze factsheets of hang ze op. De factsheets zijn gemaakt door ESPEN en vertaald door NESPEN (www.nespen.nl)

Speciaal voor de Week tegen Ondervoeding hebben 2 bestuursleden van NESPEN een podcast opgenomen, deze kunt u hieronder bekijken.