Skip to main content
Week tegen ondervoeding – Kenniscentrum Ondervoeding

Week tegen ondervoeding – Kenniscentrum Ondervoeding

7 t/m 11 november 2022

In de week van 7 t/m 11 november is het de Week tegen ondervoeding. We roepen professionals in zorg en welzijn uit alle settings op om die week extra aandacht te geven aan de bewustwording, signalering, screening en behandeling van ondervoeding.
In alle sectoren en bij alle risicogroepen, zoals acuut en chronisch zieken (volwassenen én kinderen) en ouderen.

Doen jullie ook mee?

Als Kenniscentrum Ondervoeding initiëren we deze Week tegen ondervoeding; we sluiten hiermee aan bij de Europese Malnutrition Awareness Week.

Informeer en stimuleer professionals in zorg of welzijn

Stimuleer je achterban en vraag in deze Week tegen ondervoeding extra aandacht voor ondervoeding in instellingen, organisaties, bij collega-professionals in de wijk of regio.
Zo helpen we allemaal mee de bewustwording te vergroten en signalering, screening en behandeling van ondervoeding in Nederland te verbeteren.

Tijdens deze week willen we zoveel mogelijk professionals stimuleren zelf actie te ondernemen in hun eigen organisatie of werkomgeving.
Zie de volgende factsheets als extra ondersteuning:

  1. Ziek zijn is topsport over de aanpak van ondervoeding bij volwassenen met een ziekte
  2. Goed gevoed ouder worden over de aanpak van ondervoeding bij (kwetsbare) ouderen

Je hebt vast zelf nog andere ideeën. Laat het ons weten op info@kenniscentrumondervoeding.nl, dan kunnen wij je idee delen met anderen.

Gebruik #WTO2022 of tag ons via LinkedIn, Twitter, facebook.

In 2022 doen we de eerste keer in Nederland mee aan de Europese Malnutrition Awareness Week. Dit initiatief zullen we de komende jaren doorzetten, zodat we met elkaar tijdig een sterke vuist kunnen maken tegen ondervoeding bij ziekte en ouder worden.
Mochten er vragen zijn dan horen we het graag.

Doe je mee? Samen staan we sterk.